Hoe veilig ben ik bezig?

Wanneer ik de radio of tv aan zet en ga luisteren naar het nieuws, hoor ik altijd iets dat te maken heeft met een ongeval... thuis, onderweg of op het werk. Vreselijk om dat te horen, maar helaas is dat de orde van de dag...

Iedereen weet dat je voorzichtig moet doen in de dingen die je doet, alleen waarom gaat het dan zo vaak mis?

Ik ging vanmorgen even een half uurtje nadenken over wat ik doe, hoe doe ik dat doe en waarom doe ik dat zo doe. Ik kwam er vrij snel achter dat ik veel dingen doe op automatische piloot, zonder er echt over na te denken hoe ik dat het beste kan doen. Of beter gezegd: "hoe kan ik dit op een zo veilig mogelijke manier doen".

Net ook weer, al lopend, telefoon in de hand mijn werkmailtjes lezen... waarom eigenlijk? Tijdens het lezen kan ik de omgeving waarin ik mij bevind, niet in de gaten houden. Auto's hoor ik wel aankomen, maar iemand op de fiets? Voordat ik van de stoep af stap de straat op, kijk ik nog wel even op m'n schouder...

Toch bijzonder dat ik wel weet dat ik niet veilig bezig ben, ik dit toch doe... En waar ligt dan de grens, he? Op de fiets, wel of toch maar niet? En in de auto, je weet dat daar een boete op staat, maar is dat de reden dat ik niet in de auto mijn berichten op de telefoon lees?

<