De Spanker naar de top van Alpe d'Huez

Op 15 mei gaan we met 12 leerlingen fietsend de werelberoemde berg de Alpe d’Huez beklimmen in de Franse Alpen.

De berg is bekend geworden door de Tour de France en de vele Nederlandse overwinningen die daar zijn behaald. De weg van het dal naar de top is 14 kilometer lang. 21 haarspeldbochten en een gemiddeld stijgingspercentage van een kleine 10 procent maken de berg legendarisch onder sporters en toeristen.

Waarom gaat de Spanker naar de Alpe d’Huez?

De Spanker in Kampen is een school voor gespecialiseerd voortgezet onderwijs. Dat betekent dat er onderwijs gegeven wordt aan leerlingen uit de hele regio tussen de 12 en 18 jaar die ernstige moeilijkheden ondervinden bij het leren. U begrijpt dat deze leerproblemen een negatief effect kunnen hebben op het zelfbeeld en zelfvertrouwen van onze leerlingen. Dat is precies de reden waarom wij de Alpe d’Huez gaan beklimmen. Naast dat wij onze leerlingen een onvergetelijke ervaring willen meegeven is het belangrijkste doel de les dat wanneer je ergens hard voor werkt en traint, samen met anderen, je doelen kunt bereiken die je nooit voor mogelijk hield! De top van de Alpe d’Huez bereiken! Wat een boost zal dat geven.

De leerlingen trainen keihard

Om de berg te kunnen beklimmen moet er keihard getraind worden. Elke maandagmiddag, na schooltijd, vertrekt het fietsteam naar fitnesscentrum Argendos in kampen. Argendos sponsort het fietsteam met spinninglessen onder leiding van een echte spinningtrainer. Onze leerlingen trainen vol enthousiasme in het prachtige gebouw van het fitnesscentrum.

De organisatie is in handen van Stichting "de beweging"

De organisatie van dit avontuur ligt bij stichting “de beweging”. Een aantal jaren geleden organiseerde een gymleerkracht van een school uit Hoogeveen een reis voor zijn leerlingen naar de Alpe d’Huez. Dit werd zo’n groot succes dat hij ook andere leerlingen in Nederland deze ervaring wilde gunnen.

Daarom richtte hij stichting de Beweging op. De school uit Hoogeveen is inmiddels twee keer geweest en wij zijn de eerste andere school die bij dit project aansluiten.

Sponsoring voor de leerlingen

Om deze reis te kunnen realiseren wordt er een eigen bijdrage van de leerlingen gevraagd maar daarmee zijn ze er nog lang niet.

Start Werk & Blijf veilig is één van de bedrijven die hun sponsoren.