SWB op werkbezoek

SWB op werkbezoek

SWB op werkbezoek

Eind april zijn Eddy en Karin op werkbezoek geweest bij Beaphar BV te Raalte. Beaphar is een Nederlandse fabrikant van een uitgebreid assortiment geneesmiddelen, verzorgingsproducten en voeding voor huisdieren. Zij maken gebruik van het Start veilig E-Learling programma van SWB.

Sinds 2013 heeft Beaphar SWB omarmt als veiligheidssysteem op de productielocatie in Raalte. Alle [LW1] medewerkers van Beaphar doen examen in Start veilig E-learning, daarnaast worden zij door RIEsicokaarten geïnformeerd over de risico's op de verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Deze kaarten zijn ontwikkeld door medewerkers van Beaphar zelf, door gebruik te maken van het programma 'Werk veilig' van SWB.  Ook worden de veiligheidsissues intern besproken door het toepassen van het intervisiemodel MVB (Methodische Veiligheidsbewustwording) en vastgelegd en gevolgd in het AIB-systeem[LW1]  (AIB staat voor Actie Instructie Bespreken).

Het is erg interessant om te zien is dat de medewerkers zelf de risico’s van de werkvloer in beeld hebben gebracht.” Aldus Eddy Kuipers. Voor deze risico’s zijn oplossingen bedacht en geïmplementeerd. Een mooi voorbeeld hiervan is de foto met het bordes achter de machine (foto 3). Omdat deze aan de lage kant is bestaat de mogelijkheid dat men het hoofd hieraan zou kunnen stoten. De optie om het bordes te verhogen was niet mogelijkheid, omdat dan de hele machine ook verhoogd moest worden. De oplossing die de medewerkers zelf hiervoor hebben bedacht is het gebruik van 'waarschuwingstape' op het bordes, de tape geeft aan dat de mogelijkheid tot stoten van je hoofd aanwezig is. Ook de oplossing van een zwaailicht die bij de in- of doorgang van een hal zijn geplaatst en aanslaat zodra de roldeur omhoog gaat is ingenieus bedacht door de medewerkers.

We willen Rob bedanken voor de interessante en leerzame rondleiding die wij gehad hebben. Wilt u meer informatie dan kunt u altijd contact opnemen met Rob Asbroek ()

Foto's

SWB op werkbezoek

Eddy en Karin in hun hygiëne outfit

SWB op werkbezoek

Een greep uit het assortiment van Beaphar

SWB op werkbezoek

Een bordes voorzien van 'waarschuwingstape' om stoten te voorkomen

SWB op werkbezoek

Palen voorzien van 'waarschuwingstape' om botsen te voorkomen

SWB op werkbezoek

Een bordes voorzien van afscherming zodat er niets naar beneden kan vallen

SWB op werkbezoek

Pand van Beaphar te Raalte

< >