Oplossing om veiliger te werken

Een oplossing op ieder niveau

De oplossing die SWB heeft om veiliger te werken zijn te lezen in de onderstaande Productencatalogus SWB.

Het gaat niet alleen om het kennen van de regels, maar het moet ook werken in de praktijk. Daarom heeft SWB een veiligheidszorgsysteem ontwikkeld waarbij ook cultuur en gedrag een grote rol spelen. SWB combineert kennis met praktijk, dit zorgt voor veiligheidsbewustwording (herkenning) en inzicht in de situaties binnen de organisatie. Hierdoor wordt automatisch een aanspreekcultuur gevormd, maar ook dat de werkplek die continu getoets wordt op veiligheidsrisico's. Iedereen heeft recht op een veilige werkplek, maar daar heb je zelf invloed op. 

Veiligheid is een belangrijk onderdeel van je werk, elke dag weer. Daarom is het verstandig om hier dagelijks bij stil te staan en er tijd voor vrij te maken. Het is pas verstandig om aan het werk te gaan als je er zeker van bent dat het veilig is.

Wij zijn van mening dat je veilig werken kunt LEREN, dat je veilig werken moet DOEN te beginnen bij jezelf en dat je binnen je eigen organisatie veiligheid moet BORGEN.

Oplossing om veiliger te werken

LEREN

In ons E-learningprogramma en de portfolio wordt met eenvoudig taalgebruik, op 6 niveau's onze veiligheidsopleiding aangeboden. Hiermee creëren we dat leerlingen en medewerkers kunnen leren op hun eigen niveau, van VSO t/m MBO.

Lees verder
Oplossing om veiliger te werken

DOEN

Door te leren over veiligheid, kun je risico's in de omgeving waarin jij je bevindt herkennen. Door dit te bespreken met je omgeving en de oplossing uit te voeren, kun je ongevallen voorkomen.

Het is een kwestie van DOEN...

Lees verder
Oplossing om veiliger te werken

BORGEN

Veiligheid BORGEN in de organisatie kun je niet alleen. Een veiligheidsplan zal gedragen moeten worden door iedereen in de organisatie, van het management t/m de uitvoerende medewerkers.


Lees verder

Wil je meer informatie?

Laat dan je gegevens achter, zodat wij je terug kunnen bellen.

Of start de chat en ontvang direct / zo spoedig mogelijk reactie.