Start Werk & Blijf veilig in de media | SWB

Op deze pagina staan alle uitingen waar SWB bij betrokken is in verschillende media.

Nieuwsbrieven

SWB publiceert structureel nieuwsbrieven met het laatste nieuws. Klik hieronder voor een overzicht van alle verstuurde nieuwsbrieven.

Klik hier!

Is 100% veilig werken ook uw ambitie?

September 2019 SWB voor anderstaligen

Heeft u medewerkers in dienst met een migratieachtergrond die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen?  Ervaart u ook dat met deze anderstalige werknemers de dynamiek op uw werkvloer verandert door verschillen in cultuur, communicatie en in omgangsvormen? Merkt u dat er meer tijd nodig is om instructies goed uit te leggen en dat als er ja gezegd of geknikt wordt dat nog niet betekent dat uw instructie goed
begrepen is? Hoe leert u uw nieuwe anderstalige medewerkers hoe u veilig wilt werken binnen uw bedrijf? Hoe kunt u aantoonbaar laten zien dat u uw anderstalige medewerker schoolt op het gebied van veiligheid, zoals de ARBO-wet dat eist? Om u én uw anderstalige medewerkers te helpen om beter te communiceren, hebben wij het programma SWB anderstaligen ontwikkeld.

Twee doelen

  1. Woordenschat en veiligheidskennis vergroten via een e-learning programma.
  2. De gesproken taal rondom veiligheid inoefenen, zodat leidinggevenden en collega’s elkaar goed begrijpen en elkaar durven aan te spreken op veilig gedrag. Dit doel bereiken wij met een communicatietraining.

Meld u nu aan voor een kennismakingsgesprek.
U ontvangt 10% introductiekorting en uw bedrijfsnaam wordt meegenomen in
alle uitingen van SWB/Fiolet. Geldig tot 31-10-2019.
Stuur een mail naar SWB@fiolet.nl of bel naar Monique Schoorl, 06 - 45 76 23 17.

Lees verder
Fiolet Taaltrainingen met SWB

Praktijkschool Westfriesland

SWB op Praktijkschool Westfriesland

Juli 2019 SWB op school

Welk certificaat kan ik bij jullie halen?                                        

De methode ‘Start Veilig'  wordt aangeboden op 3 niveaus: A, B en C. In bepaalde branches heb je dit certificaat nodig. SWB maakt het mogelijk om het ‘Start Veilig' certificaat te behalen op je eigen niveau. Meneer Semler, Meneer Scheepers en Meneer de Wit zijn bevoegd om het examen af te nemen, dus dat doe je gewoon op je eigen school. Dat examen is wel heel officieel en kan alleen op aanvraag, volgens vaste tijden zodat een controleur kan binnen komen om te zien of wij ons wel aan de regels houden

Wat heb ik daar later aan?

Je behaalt een belangrijk certificaat, waarbij je aan je toekomstige werkgever kunt aantonen welke vaardigheden je beheerst op het gebied van veiligheid.
Een werkgever is verplicht om aan de Arbo-wet te voldoen. Werken moet veilig zijn Jouw behaalde SWB-pas geeft de werkgever een garantie dat jij in staat bent veilig te kunnen werken!

Wat ga ik leren?

Je gaat op je eigen tempo aan het leren met de aangeboden modules. Het gebruik van de te volgen modules is eenvoudig en je volgt het via het internet. Je krijgt via de school jouw eigen inloggegevens en wij kunnen volgen hoe ver je bent. Naast het internet programma ga je ook door de school een risico-tour lopen, zodat je in de praktijk leert risico’s te herkennen en te signaleren. 

Lees verder bij de bron

Veiligheidsopleiding SWB op jouw niveau

Augustus 2017 Uniek

Start Werk & Blijf veilig biedt maatwerk in het opleiding en certificeren in veiligheidscultuur, -gedrag en -bewustwording. Zelfregulerend aan de slag om veilig en gezond te werken is ons credo.

Alternatief

We bewegen ons in een markt waar VCA leidend is. In het VCA actueel blad wordt beschreven dat SWB niet alleen een goed alternatief is, maar ook doorgaat waar VCA stopt. SWB gaat namelijk uit van een basisprogramma voor iedereen en biedt maatwerktrainingen voor elke branche en organisatie. SWB sluit aan bij de bestaande RI&E (Risico-inventarisatie en -evaluatie) en/of Arbocatalogi en hierdoor ontstaat een zelfregulerende RI&E.

UNIEK

SWB biedt als enige maatwerk certificering volgens Artikel 8 & 10 van de huidige Arbowetgeving. Zij biedt bedrijfscertificering welke voldoet aan de wettelijke eisen, maar kijkt vooral naar mens en gedrag.

Lees verder bij de bron
stras

Arbocatalogus

Schoolvoorbeeld: Start Werk & Blijf Veilig

Juni 2012 SWB op school

Het is belangrijk om leerlingen, als toekomstige medewerkers, veilig gedrag aan te leren. Ook vragen veel bedrijven van stagiaires kennis van veiligheid.'Start Werk & Blijf Veilig' is een methode geschikt voor het voortgezet onderwijs om leerlingen veilig gedrag in praktijksituaties aan te leren. Carmel College Salland is een van de pilotscholen die met de methode aan de slag is gegaan.

'Start Werk & Blijf Veilig' (SWB) is gericht op het aanleren van veilig gedrag in praktijksituaties (in praktijklokalen, stages en werk) en toetst het vervolgens ook. De methodiek bestaat uit 3 onderdelen. Een gericht op de betrokkenheid van het management (‘Blijf Veilig’), een waarin leerlingen met de branchegerichte RI&E als leermiddel alle veiligheidsaspecten aanleren en kunnen overzien (‘Werk Veilig’) en een aanpak voor leerlingen die gericht is op het herkennen en signaleren van risico's (‘Start Veilig’).

Lees verder bij de bron