Praktijkschool Apeldoorn Start Veilig

Start veilig E-learning

Praktijkschool Apeldoorn

Referentie van Praktijkschool Apeldoorn

‘Ik moet natuurlijk wel veilig kunnen werken!’ antwoordt Peter, tweedejaars leerling op Praktijkschool Apeldoorn op de vraag waarom hij SWB op zijn rooster heeft staan. Peter volgt net als zijn klasgenoten SWB in het tweede leerjaar van de school. Op de vraag of het vak SWB leuk gevonden wordt, geeft klasgenoot Iris antwoord ‘Het kijken van de video’s is leuk. Met de filmpjes leer je op een fijne manier.’

Dit is in combinatie met het grote belang van de kennis over veiligheid reden genoeg voor Praktijkschool Apeldoorn om SWB aan het gehele tweede leerjaar aan te bieden. SWB biedt de leerlingen die in dat schooljaar stage gaan lopen, de nodige kennis over veilig werken en daarnaast ook de kennis over de rechten en plichten als werknemer of stagiair. De zij-instromers starten ook allemaal met SWB om dezelfde reden.

De werkwijze, waarbij door middel van een filmpje stof wordt uitgelegd, waarna een vraag volgt, past goed bij onze leerlingen. De digitale leeromgeving is op zijn beurt praktisch voor de leerkrachten. Er is op ieder moment inzicht mogelijk in de resultaten van de leerlingen waardoor de leerkrachten snel kunnen handelen waar nodig. Deze factoren maken het mogelijk dat op Praktijkschool Apeldoorn het slagingspercentage voor tweedejaars leerlingen, op A niveau, vorig jaar op 97% lag.

We gaan voor de 100%.