SWB in 's Heeren Loo

SWB in 's Heeren Loo, waarbij professionals een plan hebben ontwikkeld waarmee iedereen binnen 's Heeren Loo uit de voeten kan!

Start Werk & Blijf veilig in de zorg!

De gezondheid, veiligheid en het welzijn van medewerkers is belangrijk in iedere organisatie, zeker ook in de zorg. De directie van ’s Heeren Loo, een zorginstelling die mensen met een verstandelijke handicap ondersteunt, besloot in dit kader Start Werk & Blijf veilig (SWB) te implementeren in de organisatie.

Hieronder leest u een beknopt verslag van de ervaringen van ’s Heeren Loo, geschreven door de medewerkers van deze organisatie.

SWB in ’s Heeren Loo

Op 13 september 2017 vond de kick-off plaats van het project SWB met een presentatie door projectleider Luuk Oosting van SWB.

Het SWB-projectteam bestaat uit professionals afkomstig uit de zorg, van facilitaire zaken, een trainer en een projectleider. Zij hebben de afgelopen maanden een plan ontwikkeld waarmee iedereen binnen ’s Heeren Loo uit de voeten kan. Dit is meer dan gelukt!

Tijdens de kick-off is er gesproken over de manier waarop de veiligheidsscholing wordt aangeboden. Tevens zijn er verschillende leerlijnen (zoals het werken in het beheer van de openbare ruimte) ontwikkeld, waar zowel medewerkers als cliënten aan mee doen. Voor sommige mensen betekent dit het halen van certificaten, anderen kunnen het programma via e-learning volgen. Ieder op zijn/haar eigen niveau is het motto!

Omdat ‘veiligheid’ niet het enige domein is waar certificaten  te verdienen zijn, is er een nieuw portfolio ontwikkeld waar ook de certificaten van de vakvaardigheden of werknemersvaardigheden in zijn opgenomen. Op deze manier wordt alles op een mooie manier gebundeld. Met dit programma wordt ook voldaan aan de eisen die buiten ’s Heeren Loo aan veilig werken worden gesteld, maar bovenal brengt het een substantieel verbeterde veiligheidscultuur op gang.

Alle medewerkers van de Groenploeg, Milieugroep en de timmerwerkplaats ‘Afgezaagd’ bouwen zo aan hun portfolio. Robert Bakker van de Groenploeg heeft als eerste deelnemer zijn certificaat op de kick-off mogen ontvangen uit handen van Luuk Oosting.