SWB Veiligheidsopleiding d.m.v. E-learning

De veiligheidsopleiding van Start Werk & Blijf veilig is gebaseerd op een innovatief e-learning programma waar iedereen op zijn of haar eigen niveau leert en examen doet. Het programma is naast het opdoen van kennis, met name gericht op het ontwikkelen van veiligheidsbewustwording en -gedrag bij de kandidaat.

E-learning van SWB

E-learning bestaat uit twee trainingen, waarin zowel algemene veiligheidsonderwerpen als bewustwordingsvragen worden geïnstrueerd op het niveau van de deelnemer. Als beide trainingen met succes zijn doorlopen volgt er een proefexamen. Na het proefexamen krijgt de deelnemer advies over het niveau waar op kan worden geëxamineerd en wordt het examen aangevraagd. Na het behalen van het examen ontvangt de deelnemer een SWB Persoonspas en kan het digitale portfolio geactiveerd worden. Hiermee kan de kandidaat aantonen over welke veiligheidscompetenties hij/zij beschikt.

Per branche, organisatie of organisatieonderdeel kan een derde training worden aangeboden waarin instructie wordt gegeven over de diverse specifieke onderwerpen die per branche relevant en/of belangrijk zijn.

SWB Veiligheidsopleiding d.m.v. E-learning

Veiligheidsopleiding op ieder niveau

Door het innovatieve E-learning programma kan de deelnemer in eigen tempo, plaats en op het door zijn/haar eigen gekozen moment onafhankelijk leren. Het systeem kent drie niveaus en berekent op basis van de goede antwoorden, op welk niveau de deelnemer kan examineren.

Daarnaast geeft dit extra mogelijkheden om competentiegericht te leren en de veiligheidsbewustwording te stimuleren. Bijkomend voordeel is dat de trainer (docent/leidinggevende) direct inzicht heeft in de voortgang van de deelnemer en kan coachen op de zaken die minder goed gaan. E-learning doet een beroep op de werkdiscipline van de deelnemer maar kan ook klassikaal worden ingezet.

SWB Veiligheidsopleiding d.m.v. E-learning

Training 1

In training 1 komt aan de orde dat je begrijpt hoe het werkt. De vragen zijn grotendeels ontwikkeld om de veiligheidsbewustwording te stimuleren.

SWB Veiligheidsopleiding d.m.v. E-learning

Training 2

In training 2 komen algemene veiligheidsonderwerpen aan bod.

SWB Veiligheidsopleiding d.m.v. E-learning

Training 3

Training 3 wordt op maat ontwikkeld met specifieke onderwerpen of voor bepaalde branches of organisaties.

Examinering veiligheidsopleiding SWB

Na het bekijken van alle instructiefilms en het beantwoorden van de vragen maakt de deelnemer een proefexamen. Terwijl dit proefexamen wordt gemaakt, stelt het E-learning programma achter de schermen het niveau vast waarop de kandidaat examen kan doen. Vervolgens wordt er op het gewenste niveau geëxamineerd.

SWB Veiligheidsopleiding d.m.v. E-learning

Examen

Examens van het SWB veiligheidsopleiding worden digitaal of schriftelijk afgenomen door de examinator van je eigen organisatie.

SWB Veiligheidsopleiding d.m.v. E-learning

SWB Persoonspas

Na het behalen van het examen, ontvang je binnen 2 weken je Persoonspas. Deze moet je activeren via Mijn SWB.

Mijn SWB
SWB Veiligheidsopleiding d.m.v. E-learning

Zelfregulerend

SWB biedt een zelfregulerende oplossing voor iedere organisatie. Van training, examinering tot borging.

Lees verder

Leer jouw leerlingen / medewerkers veiliger werken

Informeer dan naar de mogelijkheden die de veiligheidsopleiding van SWB biedt om jouw leerlingen / medewerkers op hun niveau veilig te leren werken

Ondersteunende producten te bestellen

SWB Veiligheidsopleiding d.m.v. E-learning

Demobox

Gebruik de Demobox bij klassikale lessen van de SWB Veiligheidsopleiding. Wil je weten welke producten er in deze Demobox zitten, bekijk dan onze video. .De Demobox is mede mogelijk gemaakt POLICHLO, moderne persoonlijke beschermingsmiddelen en bedrijfskleding.

Prijs Demobox opvragen

E-learning boek

Indien de organisatie niet over een internet aansluiting beschikt is onze SWB Veiligheidsopleiding / E-learning module ook als boek beschikbaar. Hierbij wordt tevens een bijbehorende CD-rom geleverd.

Prijs E-learningboek opvragen
SWB Veiligheidsopleiding d.m.v. E-learning