De methodiek van SWB richt zich vooral op veiligheidsbewustwording

Veiligheidsbewustwording

SWB richt zich niet alleen op kennis, maar vooral op veiligheidsbewustwording. Het programma is voor iedereen die VCA niet kan of hoeft te halen.Veiligheid hoort tussen je oren te zitten en onderdeel te zijn van je werk. Elke kandidaat heeft zijn eigen traject om de overstap van LEREN naar DOEN te gaan.

In veel gevallen moet je voor veiligheid tijd vrijmaken, binnen veel bedrijven is dit zelfs een verplichting. De methodiek van SWB is zelfregulerend, kandidaten kunnen op hun eigen niveau door het systeem wandelen, risicovolle aspecten komen boven water en examens zijn in eigen beheer af te nemen.

Doordat het systeem trainingen aanbiedt op meerdere niveaus, kunnen we informatie leveren op het niveau van de kandidaat. Vooral door te DOEN, leer je het meest! De combinatie van de onderdelen van SWB maakt het mogelijk om het daadwerkelijk geleerde toe te passen in de praktijk.

Veiligheid kent geen einde, je blijft er continu mee bezig. Daarom bieden we ook de mogelijkheid om je eigen interne trainer op te leiden. Deze persoon kan de vervolgtrainingen intern verzorgen.

Onderstaande matrix laat zien welke onderdelen SWB bevat en hoe deze samenvallen binnen een organisatie.

De methodiek van SWB richt zich vooral op veiligheidsbewustwording

Wil je weten hoe SWB bij jouw organisatie ingezet kan worden?

Informeer dan naar de mogelijkheden